Ali pravilno skrbite za akumulator vašega motornega vozila?

Veliko ljudi se odloča za nakup motornih vozil, a žal se jih vse premalo zaveda pomembnosti skrbi zanje. Če jih zanemarite, bodo prav tako kot avtomobil odpovedali in začeli propadati. Predvsem pomemben je zato akumulator, kjer je na prvem mestu potrebno preverjati kable in napeljavo – tukaj se velikokrat namreč pojavijo težave, ki pa se jih navadno da rešiti. Dobro je ta predel tudi očistiti z posebnimi čistilnimi sredstvi, ki se kupijo v specializiranih trgovinah namenjenih motornim vozilom. Velikega pomena so tudi dobro pritrjeni vijaki, ki lahko povzročijo velike težave, če se zrahljajo. Pazite tudi, da motorno kolo redno pokrivate in ne dovolite vlagi, da bi stopila blizu.

Sicer je večina akumulatorjev danes še pokrita in je z njimi manj težav, je pa še vedno ostalo nekaj tistih, ki potrebujejo priliv destiliranih vod – tukaj bodite pozorni, da je ne boste dodali preveč. Če je zimska sezona, motorja vsekakor ne zanemarite – motor morate zagnati najmanj (ali več) mesečno, tako da se ogreje in da hkrati preverite če dinama deluje. Tako bo vaš akumulator vsekakor v dobrem stanju, če pa se boste znašli še v kakšnih težavah, ga seveda prepustite mehaniku.

Kje pa se motorna kolesa v zadnjem času najpogosteje kupujejo? Zanimivo je, da se znajdejo tudi na dražbah. Dražbe sicer pogosteje pri nas ponujajo nepremičnine ampak na njih se znajdejo tudi avtomobili in celo motorna kolesa. Dobro je, da so dražbe znane po ugodnejših cenah in lahko tudi zelo kvalitetne premičnine kupite po tudi polovičnih. Seveda pa se morate na to spoznati in znati pregledati motorno kolo, da vas prodajalec nebo naplahtal. Dobro je morda tudi pri nakupu imeti s sabo strokovnjaka, da boste lažje ocenili kaj dražbe ponujajo in se ne boste ušteli!