Beljenje zob za snežno bel nasmeh

Nekaterim ljudem je mati narava podarila zelo bele zobe, medtem ko se drugi spopadajo z rumenkasto barvo zob. V kolikor je vaša higiena ustrezna in ne sodite v skupino kadilcev, je barva vaših zob lahko tudi posledica barve vaše sklenine. V tem primeru, če je vaša težava zelo neprijetna in vpliva na vašo samozavest, se lahko odločite tudi za beljenje zob, ki je danes zelo običajen poseg pri mnogih ljudeh.

Beljenje zob je danes že tako običajno, kot je na primer odstranjevanje zobnega kamna, zato ni nič nenavadnega, da se zanj odloča vse več ljudi. Pri tem se lahko uporabljajo različne metode beljenja zob. Med najbolj pogosto uporabljenimi metodami so beljenje zob z laserjem, metoda ZOOM, beljenje z gelom Opalescence Boost, beljenje z opornicami, ki jih uporabite preko noči, poseben tretma pa zahteva beljenje odmrlih temnih zob. Vse metode dajejo izjemne rezultate in snežno bele zobe.

Ortodontski aparat za odpravo nepravilnosti pri otrocih in odraslih

Ker ni nikoli prepozno za ortodontsko zdravljenje nepravilne zraščenosti zob, je danes nekaj povsem običajnega, da ortodontski aparat nosijo tako otroci kot tudi odrasli. Za zdravljenje se lahko odločite sami, ali pa vas k ortodontu napoti osebni zobozdravnik. Le ta se odloči za najbolj primeren način zdravljenja, ki je seveda odvisen od stopnje nepravilnosti v vaši ustni votlini. Glede na to, ločimo različne zobne aparate, za katere se odločite po posvetu z izbranim ortodontom.

Danes zelo pogoste je fiksni zobni aparat, kar pomeni, da ga je potrebno neprestano nositi in ga lahko odstrani le ortodont po zaključku zdravljenja. Tovrsten aparat prepoznate po značilnih zvezdicah in žičkah, in je primeren za večje nepravilnosti. Za odpravo nepravilnosti zgolj sprednjih zob se uporablja snemni aparat, vse pogosteje pa se uporablja tudi invisalign nevidni zobni aparat, ki je prav tako primeren za odpravljanje večjih nepravilnosti.