Celovito čiščenje avtomobila

S čiščenjem avtomobila lahko močno vplivamo na svojo izkušnjo pri vožnji, navsezadnje tudi na varnost na cesti. To pomeni, da pri teh opravkih ne gre sklepati kompromisov – redno moramo skrbeti za čistočo avtomobila, pri tem pa posvečamo pozornost tako karoseriji in vetrobranskemu steklu ter mnogim kotičkom na zunanjosti, kot tudi potniški kabini v notranjosti avtomobila.

O tem, kako učinkovito in uspešno bo čiščenje avtomobila, močno odločajo uporabljena sredstva. Nekatera uporabljamo bolj občasno, to so razna čistila za avto, ki so pogosto prilagojena kakšnim specifičnim izzivom. Uporabljamo različna čistila za različne dele avtomobila, predvsem v notranjosti morajo biti čistila za avto dobro prilagojena različnim materialom, madežem in površinam. Tudi na zunanjosti uporabljamo primerna sredstva, pazimo predvsem na to, da ne škodimo kakšnim občutljivim površinam. Večinoma so čistila za avto dokaj univerzalna in jih lahko uporabljamo za brezskrbno čiščenje karoserije, moramo pa biti vseeno pozorni, da ne poškodujemo kakšnih občutljivih površin.

Posebna sredstva imamo na voljo za čiščenje vetrobranskega stekla, ki ima tudi nekoliko pomembnejšo vlogo pri zagotavljanju prijetne in varne vožnje. To pomeni, da bo prišla kakovostna tekočina za vetrobransko steklo še kako prav. Od tega sredstva sicer pričakujemo različne odlike, gotovo pa tudi to, da dobro očisti površino stekla. Tekočina za vetrobransko steklo ima včasih zelo zahtevno nalogo, saj je treba s površine stekla odstraniti razne madeže, od kakšnih mastnih pack do prahu in smoga, pogoste so tudi nesrečne žuželke, ki se niso uspele izogniti naletu z drvečim vozilom. To so izzivi, ki se jim mora po robu postaviti tekočina za vetrobransko steklo. Če avtomobil čistimo doma, se lahko tem madežem sicer posebej posvetimo tudi s krpo in drgnjenjem, na poti pa tega luksuza nimamo in se zanašamo na svoje brisalce.

Ne zanemarjamo težko dostopnih kotičkov – prav tam se lahko umazanija nabira in razjeda materiale okoli sebe.