Cenovno ugodno do novega zobovja

Običajno želimo svoje naravne zobe ohraniti v kar se da brezhibnem stanju, tako da nas kakšne ponudbe za celovito rekonstrukcijo niti ne zanimajo. Bo pa ponudba gotovo mamljiva za tiste, ki želijo popraviti poškodovane zobe ali pa se soočajo z manjkajočimi zobmi. V primeru, da imamo poškodovan ali manjkajoč večji del zobovja, pridejo v poštev kompletne proteze, ki jih lahko v nekaterih primerih zelo elegantno in dokaj poceni izvedemo.

Pri tem nam pomagajo zobni implantati. Cenik za posamezne vsadke je dokaj ugoden, treba bo odšteti le nekaj stotakov, običajno okoli 400. To pomeni, da lahko zelo enostavno in učinkovito nadomestimo posamezne manjkajoče zobe. Ta rešitev se zelo dobro obnese, saj lahko uspešno nadomestimo manjkajoče zobe, s tem pa povrnemo tako funkcionalnost kot izgled naravnega zobovja. Ključni za to so kakovostni zobni implantati. Cenik na to nima velikega vpliva, veliko bolj pametno se je posvetiti izbiri dobrega izvajalca, ki lahko ponudi odlične izdelke in vrhunske storitve.

Če bi radi nadomestili celotno zobovje, nam pridejo spet zelo prav zobni implantati. Cenik bo v tem primeru nekoliko dražji, kar je razumljivo, saj gre za bistveno večji poseg kot nadomestitev enega zoba. Običajno se uporabljajo rešitve, kot je all on 4. V tem primeru gre za namestitev celotne proteze na štiri implantate. To pomeni, da je možno za dokaj ugodno ceno in brez posebej invazivnih postopkov uspešno nadomestiti celotno zobovje! All on 4 se namreč lahko izvede tudi brez operacije, v nekaj obiskih. Seveda je to odvisno od primera, poleg tega je vseeno kar nekaj dela, saj je treba namestiti implantate in pripraviti protetično rešitev. Ima pa all on 4 kljub temu dokaj ugoden cenik – za kompletno rekonstrukcijo bo treba pripraviti nekaj tisočakov, okoli pet ali šest. To je dobra cena glede na obseg dela, predvsem pa bo investicijo upravičil odličen končni rezultat.