Dodatno udobje in moden izgled postelje lahko zagotovijo dekorativne odeje

Skoraj vse dekorativne odeje ki so na voljo na trgu so narejene tako, da prinesejo naši postelji nekaj posebnega. Razlikujejo se seveda po velikosti, debelini in materialu in posledično tudi dodatni toploti, ki jo prinesejo v spalnico, ki pa je zaželena v zimskih mesecih, poleti pa raje ne vidimo, da bi nas kaj še dodatno ogrevalo, tako da so dekorativne odeje pogosteje uporabljene v tistih hladnih mesecih, ko potrebujemo nekaj dodatnega, da nas pogreje, če pa s tem izboljšamo še izgled spalnice, pa se seveda nihče ne pritožuje.

Skoraj vse dekorativne odeje so narejene tako, da jih bolj težko uporabljamo samostojno, razen če govorimo o res osnovnih odejah iz flisa. Materiali kot so debela volna ali umetno krzno oziroma ostale “kosmate” odeje niso nekaj, kar je dobro, če se direktno dotika naše kože, vendar če položimo dekorativno odejo tako, da nam prekriva noge in visi čez spodnji del postelje tako lahko dosežemo ravno tisto pravo mero dodatne toplote, ali pa se odločimo za odejo, ki je bolj mehka in si jo potegnemo do brade.

Tudi prevleka za jogi lahko vpliva na naše spanje na podlagi njene teksture

Bili bi presenečeni kakšne razlike se lahko pojavljajo med posameznimi proizvodi že če je stvar na prvi pogled tako trivialna kot prevleka za jogi. Vsi vemo, da tiste hotelske prevleke niso najbolj udobne, ker so na otip nekoliko bolj trdne, vendar z razlogom in sicer tem ,da bolj kot je prevleka za jogi na gosto stkana, bolj bo odporna za pranje in dalj časa bo lahko zdržala konstantno uporabo, vendar ima vseeno bolj delikatna prevleka za jogi, ki sicer ni tako zelo trpežna, veliko bolj udoben občutek, ko se nanjo zvečer uležemo, prav tako pa to seveda odvisno od našega jogija.