Drsna vrata za v dnevno sobo

Drsna vrata so idealen način za pregrado določenih prostorov, saj nam zavzamejo resnično minimalno prostora. Tako jih lahko na primer namestimo med kuhinjo in dnevno. V kuhinji se vedno kaj kuha in tako se vonj po hrani razlega po celotnem stanovanju.

Drsna vrata bomo postavili zato, da preprečimo prehajanje vonja po zelenjavni juhi tudi v dnevno. Tako ne bomo v nerodni situaciji, ko nas bodo obiskali gostje. Nihče si namreč ne želi, da obiske zadane čuden vonj stanovanja.

Drsna vrata imajo tudi to prednost, da se enostavno lahko odprejo v steno. V kolikor smo malce iznajdljivi, si lahko izdelamo poleg stene še dodatno montažno steno, v katero skrijemo drsna vrata.

Pametna vrata za vhod na balkon

Pametna vrata si navadno namestimo tudi za izhod iz stanovanja na balkon. Steklena vrata imajo tu več različnih funkcij. Prva je zagotovo ta, da nam steklena vrata nudijo prekrasen razgled. To je odlično še zlasti v primeru, da imajo prekrasno razgledno točko ali pogled na morje. Druga funkcija je zagotovo svetloba, ki jo prepuščajo in s tem lepo osvetljujejo celotno stanovanje. Na tak način bomo imeli tudi ob turobnemu in sivemu dnevu vedno svetel prostor

Pametna vrata nam bodo tako lepšala sive zimske dni, ko je v določenih predeli Slovenije resnično malo sonca. Tretja funkcija steklenih vrat je ta, da nam zavzamejo izredno malo prostora in da se hitro namestijo. Kadar steklena vrata mejijo z zunanjostjo morajo biti tudi ustrezno zatesnjena, da nam mrzel zrak ne vdira v toplo stanovanje.

Pametna vrata so lahko tudi odličen zvočni izolator. To lahko potrdijo vsi, ki imajo v pisarnah steklene pregrade, saj se dejansko ne motijo med delom, saj skozi pisarne ni slišati nobenega zvoka. Na steklenih vratih bomo lahko izobesili tudi obvestila in urnike, saj se steklo izredno hitro in enostavno očisti.