Dvoriščna vrata, ki ne ovirajo dostopa

Dvorišče je smiselno zavarovati pred nepovabljenimi gosti, vseeno pa moramo ohraniti enostavno dostopnost, ko se domov pripeljemo sami. To pomeni, da pridejo v poštev le tiste možnosti, ki ne ovirajo dostopa stanovalcem in rednim obiskovalcem, hkrati pa omogočajo varno zapiranje, ko gostov ne pričakujemo. Takšno kombinacijo lastnosti ponujajo drsna dvoriščna vrata, ki so zelo enostavna za upravljanje, morda pa delujejo kar samodejno. Kljub temu, da stanovalcem nikoli ne ovirajo dostopa, so zelo dobra zaščita pred nepovabljenimi gosti.

Za tiste, ki si želijo povsem neoviranega dostopa, so prava izbira motorizirana drsna dvoriščna vrata na senzor. Ta delujejo samodejno, kar pomeni, da jih ne bo treba ročno odpirati, s senzorjem pa tudi ne bo treba čakati na to, da nas spustijo na dvorišče. Lahko delujejo kot odlična dvoriščna ali vrtna vrata, ki se v različnih okoliščinah zelo dobro obnesejo. Zagotavljajo tako enostaven prehod kot dobro zaščito. Poleg tega ne zavzemajo veliko prostora in pri odpiranju ne pokrijejo dodatne površine – uporabimo jih lahko za zapiranje manjših dvorišč, na katerih parkirano vozilo pokrije praktično celo površino. Prav tako se dobro obnesejo kot vrtna vrata, če imamo opravka z vrtom, ki zaradi neenakomerne površine ne omogoča odpiranja krilnih vrat.

Gre torej za zelo vsestransko opcijo, še dodaten plus pa je ta, da so drsna dvoriščna vrata na voljo v zelo raznolikih izvedbah. Lahko so motorizirana in opremljena s senzorjem, po drugi strani pa je upravljanje lahko povsem ročno. Če želimo prag dvorišča redno prehajati z avtom, bo ročna izvedba precej sitna, se pa lahko takšna vrata odlično izkažejo kot vrtna vrata, če jih uporabljamo le peš in občasno. Piko na i postavlja še privlačna estetska podoba takšnih vrat, ki se dobro vklopijo v minimalistično okolje in dvorišča, ki zaradi prostorske stiske ne dopuščajo neovirane uporabe krilnih vrat.