Enostavni epoksi tlaki

Od naprednih in vzdržljivih tlakov običajno pričakujemo relativno visoko ceno, pa tudi druge običajne pomanjkljivosti pri tovrstnih projektih. A v resnici je možno najti tudi zelo posrečene kompromise, ki ne prinašajo veliko dela in visokih stroškov, pa še vedno ponujajo zelo dober učinek. To so predvsem tlaki iz epoksidne smole, med katerimi lahko najdemo številne zelo dobre opcije za tlakovanje obremenjenih prostorov.

Epoksi premaz za beton

Med najboljšimi možnostmi je pogosto kar epoksi premaz, ki se uporablja za nadgradnjo betonske plošče. Epoksi premaz za beton ima to prednost, da je cenovno zelo ugoden in ga je nadvse enostavno nanesti na dobro pripravljeno površino. Nič čudnega, da gre za priljubljeno izbiro med ljubitelji enostavnih, a učinkovitih rešitev. Kljub temu gre namreč za zelo zanesljiv tlak, ki se bo dobro obnesel pod različnimi obremenitvami. Zagotavlja dobro zaščito pred prodorom vode ali drugih tekočin, tudi kakšnih posebnih kemikalij, ki bi sicer škodile podlagi. Tako se epoksi premaz za beton pogosto uporablja v garažah in delavnicah, kjer imamo opravka s takšnimi grožnjami. Po drugi strani pa gre za rešitev, ki jo lahko dobro uporabimo tudi v raznih drugih situacijah, tako v bolj kot v manj zahtevnih okoljih.

Samorazlivni epoksi tlaki

Epoksi tlaki ponujajo še nekaj več izbire med različnimi izvedbami. Ena opcija so samorazlivni tlaki, ki so zelo učinkoviti in svoje delo odlično opravljajo tudi v bolj obremenjenih prostorih. Kljub temu, da je tak tlak zelo zanesljiv in vzdržljiv, ga ni tako težko izdelati. Poleg tega se uporablja epoksidna smola, ki je že v izhodišču dokaj poceni, tako da so končni stroški v primerjavi z nekaterimi alternativami praktično zanemarljivi. Samorazlivni tlaki imajo prednost seveda v enostavni izdelavi, poleg tega so dokaj prilagodljivi in se dobro podajo v praktično vsak prostor. Te prednosti je možno do potankosti izkoristiti v različnih okoljih.