Inovacija v prostorih, ki je veliko bolj uporabna, kot se sprva zdi

Večina ljudi, ko pomislijo na notranja drsna vrata, preprosto ne pomislijo na to kot nekaj, kar bi lahko imeli v lastnem stanovanju, vendar se to vedno bolj spreminja, ker so ravno avtomatska drsna vrata, ki niso namenjanja za zunanjo uporabo novost, ki hitro pridobiva na zanimanju.

Veliko ljudi se vpraša, zakaj bi sploh potrebovali notranja drsna vrata, in dvome je zares upravičen. To ni nekaj, kar si kar tako omislimo, samo zato ker, po navadi imamo za tem kakšen poseben razlog. Ali živimo v stanovanju, kjer je kuhinja precej oddaljena od vhoda v hišo ali stanovanje, I si želimo olajšati nošenje nakupovalnih vrečk v kuhinjo, ali pa je situacija taka, da imamo v družini nekoga, ki je gibalno oviran in mu avtomatska drsna vrata omogočajo samostojno premikanje po celotnem nadstropju, ne le tam, kjer je prilagojeno s širšimi vratnimi okviri ali podobnimi prilagoditvami. Če se odločimo za to, da so vsa notranja drsna vrata narejena tako ,da se avtomatsko odpirajo ,ko do njih pristopimo, lahko s tem naredimo veliko uslugo glede mobilnosti našim bližnjim.

Še en pomislek, ki se pojavlja se tiče glede praktičnosti takih naprav takrat, ko ni elektrike. Ne glede na to, ali so notranja drsna vrata narejena kot avtomatska drsna vrata, ki načeloma delujejo le na senzor, obstaja tudi mehanizem, ki ga lahko uporabimo v primeru, ko zmanjka elektrike, da so vrata še vedno popolnoma uporabna, četudi mehanizem za avtomatično odpiranje in zapiranje ne deluje.

Pomislek, ki se prav tako pojavlja je glede tega, kako skrbeti za notranja drsna vrata. Če se odločimo za mat površino, ali za obarvano različico, se packe na steklu sploh ne poznajo, vsi pa vemo kako je z vzdrževanjem stekla, ampak so lahko packe realen problem samo če imamo otroke.