Inox dimniki so primerni za sanacije in novogradnje

Dimniki so sestavni del ogrevalnega sistema, saj si brez njih ogrevanja na fosilna goriva ali drva ne moremo predstavljati, prav tako pa mora dimnik imeti tudi vsak kamin, saj poskrbi za učinkovito odvajanje dima in plinov. pomembno je vedeti tudi to, da je od kakovosti dimnika odvisna tudi učinkovitost zgorevanja, zato je pomembno, kakšne dimnike izberemo. Inox dimniki so tako odlična rešitev tako za novogradnje kot tudi sanacije dotrajanih dimnikov.

Kot verjetno že veste, je inox pločevina nerjaveč material, ki se uporablja v situacijah, kjer so zelo zahtevni pogoji, zato ni nič nenavadnega, da je tako priljubljen tudi med ponudniki dimniških sistemov. Inox dimniki, poleg tega, da so nerjaveči, se ponašajo tudi s številnimi drugimi prednostmi. njihova življenjska doba je dolga in so neobčutljivi na raztezanje materiala zaradi temperaturnih ali vremenskih razmer. Inox dimniki se lahko namestijo v obstoječe dimnike, ali pa so kot samostojna tuljava.

Vratca za dimnik omogočajo dostop do notranjosti dimnika

Ker je dimnik namenjen odvajanju dima in plinov, je logično, da se v njem tekom uporabe naberejo saje, ki nastanejo ob zgorevanju fosilnih goriv ali drv. Za varnost vašega objekta je izjemno pomembno, da se dimnik redno pregleduje in čisti, zato je obvezen obisk dimnikarske službe vsaj enkrat na leto. Če pride do požara katerega vzrok je neredno čiščenje dimnika, potem se lahko poslovite od vaše zavarovalnine. Za čiščenje dimnika so tako nujno potrebna vratca za dimnik, ki omogočajo dostop do notranjosti dimnika.

Verjetno se sprašujete, kam je najbolje namestiti vratca za dimnik? To vam bo znal povedati ponudnik dimniških sistemov, ki vam bo ustrezno svetoval. Najbolje je, da so vratca za dimnik na dnu dimnika, kjer je tudi najlažji dostop do njih. Pri višjih stavbah pa je dobrodošlo oziroma celo nujno, da so vratca za dimnik na podstrešju ali v višjih nadstropjih stavbe.