Kako čistiti pepel?

Pepel je lahko velika nadloga, če ga moramo stalno čistiti. Večinoma sicer s to nadlogo nimamo dela, a tam, kjer imamo odprta kurišča, se delu ne bomo mogli izogniti. Lahko se opravila lotimo po starem, torej z metlo in krpo, lahko pa se poslužimo sodobnih rešitev, ki delo močno poenostavijo. Končni rezultat je v veliki meri odvisen prav od tega, kakšne pripomočke uporabimo.

Na zunanjih površinah

Veliko je sicer odvisno od tega, v kakšnem okolju se s pepelom soočamo. Če gre za kakšno zunanje kurišče, bo delo verjetno dokaj enostavno, saj lahko pepel dobro očistimo že s curkom vode. Posebej dobro se bo obnesel visokotlačni čistilec na toplo vodo, ki je idealna naprava za čiščenje večine zunanjih površin. Brez potrebe po dodatnih čistilnih sredstvih lahko na ta način dobro očistimo tudi sledi pepela. Pravzaprav je visokotlačni čistilec na toplo vodo idealna izbira tudi za stare sledi, ki so zažrte v druge materiale in jih zlepa preprosto ne moremo odstraniti. Še posebej dober učinek dosežemo z uporabo dodatnih čistilnih sredstev, medtem ko je visokotlačni čistilec na toplo vodo že sam po sebi povsem zadosten za sprotno čiščenje posledic kurjenja na prostem.

V notranjih prostorih

Kaj pa, če kurimo v notranjih prostorih? Tam pride v poštev poseben sesalec, ki je namenjen prav temu opravilu. Pametno je izbrati kakovostno specializirano napravo, na primer Karcher sesalec za pepel, saj ima naprava pomembno nalogo. Sesanje pepela ni enostavno, zato ne moremo uporabiti kar običajnega sesalca. Karcher sesalec za pepel je bistveno boljša izbira, saj je posebej prilagojen temu izzivu. Je ojačan in opremljen z boljšimi filtri, tako da se lahko pepela brez skrbi lotimo kar s sesalcem. Res pa je, da je Karcher sesalec za pepel idealen le za sprotno sesanje pepela, medtem ko si bomo morali pri kakšnih starih sledeh pomagati z drugimi pripomočki.