Kako izbirati prave obleke glede na tip postave?

Obleke so eno izmed najljubših ženskih oblačil. So zelo raznolike, tako da lahko v trgovinah najdete številne modele, kroje, oblike, barve in tako naprej. Zato odločitev za izbiro prave obleke zagotovo ni najlažja. Pri tem vas moramo opozoriti še na dejstvo, da morate vedno izbrati obleko, ki pristaja vašemu tipu postave. Zato smo vam v nadaljevanju pripravili kratek vodič, kako s pravilno obleko zakriti drobne pomanjkljivosti na postavi ter poudariti tisto, kar je najlepše. Ne spreglejte!

Obleke za ženske s postavo jabolka

V to skupino spadajo tiste ženske, ki imajo zgornji del telesa širši kot spodnji. Svetujemo vam, da izberete obleke, ki bodo poudarile vaše lepe noge in zadnjico, obenem pa odvrnile pozornost od vratu in ramen. Obleke naj imajo V izrez, s čemer boste poudarili še vrat in prsi.

Obleke za ženske s postavo pravokotnika

V to kategorijo spadajo ženske, ki imajo pas in boke enako široke. Izognite se preveč fantovskemu videzu in izberite obleke, ki vas bodo v pasu preščipnile. Pomagajte si z naborki in več plastmi. S tem boste ustvarili teksturo in volumen ter naredili svojo silhueto bolj ženstveno. Izogibajte se širokim, vrečastim oblekam, ki bodo vse skupaj samo še poslabšale.

Obleke za ženske s postavo hruške

To je postava, ki ima boke precej širše od prsi. Obleke naj vašo zadnjico in boke zožijo. Je pa res, da želi veliko žensk s takšno postavo zadnjico samo še bolj poudariti.

Obleke za ženske s postavo peščene ure

Takšno postavo ima zelo malo žensk, a nanjo so lahko upravičeno ponosne. Takšne ženske imajo enake mere v predelu bokov in prsi, obenem pa še vitek, ozek pas. Čeprav vam na splošno pristajajo različne obleke, pa poiščite takšne, ki vaše obline poudarijo, ne pa zravnajo. Svetujemo vam, da zase izberete obleke, ki poudarjajo pas s pasovi. Izberite si popolno obleko na strani nama.si.