Kako izbrati pravi štrajfiks?

Visokotlačni čistilec oziroma štrajfiks je ena izmed najbolj uporabnih naprav za čiščenje okoli hiše. Gre za zelo zmogljivo napravo, ki je nepogrešljiva tudi v arzenalu profesionalnih čistilcev, prav tako priljubljena pa med običajnimi domačimi uporabniki, ki želijo izkoristiti razpoložljive zmogljivosti. Za končno zadovoljstvo bo treba izbrati primerno napravo, izbiro pa je treba prilagoditi potrebam pri čiščenju.

Za osnovno čiščenje okoli hiše bo primeren skoraj vsak visokotlačni čistilec. Na srečo tudi priznani proizvajalci v hobi programu ponujajo kakovostne izdelke, ki so na voljo po dostopnih cenah, tako da ni treba izbirati cenenih čistilcev. Vstopni modeli uveljavljenih znamk so odlična izbira za običajna gospodinjstva in za redno čiščenje okoli hiše. Tak štrajfiks se bo povsem solidno obnesel pri večini madežev in umazanije, s katero imamo opravka pri tovrstnem čiščenju. Res pa je, da takšne naprave običajno ne ponujajo dodatne zmogljivosti in morebitnih dodatnih funkcionalnosti, ki jih potrebujemo pri trdovratnejših madežih – če se nameravamo soočati tudi s takšnimi, je smiselno pokukati v srednji kakovostni razred, kjer so na voljo zelo vsestranske naprave s prepričljivo zmogljivostjo. Morda pride v poštev tudi visokotlačni čistilec na toplo vodo, ki ponuja še nekaj dodatne zmogljivosti.

Prednost naprednejših čistilcev je tudi ta, da so običajno bolj prilagodljivi in jih lahko dopolnimo z dodatno opremo. Ta je včasih priložena ali jo kupimo posebej. Tako lahko recimo visokotlačni čistilec na toplo vodo opremimo s posebno pištolo za čiščenje večjih površin, na ta način lahko učinkovito očistimo tudi tla ali fasado. Štrajfiks v višjem kakovostnem in cenovnem razredu pa se dobro obnese tudi pri tistih madežih, katerim nismo kos z nobenim drugim pripomočkom, niti s čistilnimi sredstvi. Zmogljiv visokotlačni čistilec na toplo vodo je prava izbira za praktično vsa opravila pri čiščenju okoli hiše, dobro se obnese tudi v boju proti mastnim madežem, zasušeni umazaniji in drugim večjim izzivom.