Kako pomembno je okolje, v katerem delamo?

Marsikdo bi si mislil, da med delovnim okoljem in našim počutjem ni nikakršne povezave, pa to še zdaleč ne drži. Kvalitetnejše delo in boljše počutje se začneta že pri izbiri delovnega okolja, pri čemer igrajo veliko vlogo pisalni stoli, pisarniški kosi pohištva in delovni prostor. Marsikatere pisarne in druge ustanove ponujajo svojim zaposlenim karseda sproščeno in odprto okolje, kar pomaga pri produktivnosti in kakovosti dela zaposlenih. Je pa tudi veliko zaposlenih, ki takih pogojev na delovnem mestu nima in so primernega okolja deležni le doma, za svojo pisalno mizo, zato je pomembno, da si znamo sami urediti svoj delovni prostor doma in s tem poskrbeti za boljše počutje in s tem zvišano produktivnost.

Vse se začne pri izbiri sedala

Marsikatero delo zahteva dolgotrajno sedenje in maksimalno koncentracijo, pri čemer res ne želimo nikakršnih bolečin, zategnjenosti ali utrujenosti. Prava izbira za to so stoli pisarniški, ki so namenjeni dolgotrajnemu sedenju pred računalnikom ali za mizo, in nam s svojim ergonomsko oblikovanim telesom pomagajo pri pravilni drži in minimalnim bolečinam tudi po večurnem sedenju. Stoli pisarniški pri nakupovanju zahtevajo še posebej veliko pozornost, saj so na koncu prav oni ključni vir našega dobrega počutja, zato je previdnost in izbirčnost med nakupovanjem toliko bolj priporočljiva.

Steklene stene – nov trend?

Svetloba igra veliko vlogo pri tem, ali se v prostoru počutimo dobro ali ne. Velikokrat se med delom zalotimo v temnem, zaprtem prostoru z majhno, po možnosti celo namizno lučko. Vedno bolj je priporočljivo, da v svoj delovni prostor vnesemo čim več svetlobe, po možnosti si lahko doma vgradimo celo velike steklene stene, s katerimi bo prostor postal bol odprt, svetlejši in boljši za naše počutje. Steklene stene so že od nekdaj zelo popularne na velikih objektih, nebotičnikih in večjih pisarnah in so drastično pripomogle k produktivnosti zaposlenih skozi leta.