Kdaj je čas za polnjenje klime 

Vsi sistemi v avtomobilu potrebujejo redni servis in ravno, ter natančen pregled, ravno tako klima. Avto klime vsebujejo polnilni plin. Polnilni plin pa sproti ohlaja izpihan zrak. Različne cevke in tesnila vsebuje avto klima. Te ne tesnijo stoodstotno. Skozi drobne luknjice plin ves čas uhaja. Plina pa enkrat zmanjka in ko ga zmanjka klima ni sposobna več hladiti. Ko se zgodi to, je čas za polnjenje klime.

Lahko pa vam klima v vozilu hladi po več let in številnih prevoženih kilometrov. Tudi v tem primeru odpeljite vozilo k avto serviserju, ali na polnjenje klime.

Vedeti pa moram, da so sestavni deli klime pravi raj za različne bakterije, plesni in podobno umazanijo. Vsi ti mikroorganizmi povzročajo zatohel, neprijeten vonj po plesnivem. To nam nakaže, da klima že dolgo ni bila očiščena. Tej mikroorganizmi so škodljivi za naše zdravje. V primeru umazane klime se morate odločiti za dezinfekcijo in novo polnjenje klime v našem vozilu.

Vrhunske klimatske naprave podjetja Truma

Podjetje Truma prihaja iz Nemčije, vendar ima zastopnike po vsej Evropi. Truma proizvaja klimatske naprave za avtodome in počitniške prikolice, grelnike, električne in plinske bojlerje

Tovorna vozila, plovila in delovne stroje potrebujej0o plinski grelnik. Plinski grelnik nam služi za ogrevanje tovornega dela vozil in prostorov. Ne smemo pa pozabiti na premikalnik ali mover prikolic. 

Podjetje Truma ravno tako ni pozabila na plinsko inštalacijo, se pravi na regulatorji cevi, priklopne cevi in priklopni ventili, ter plinske svetilke.

 Truma grelci nam omogočijo tudi ogrevanje prostorov in nastajanje tople vode.

V vgrajenem rezervoarju iz nerjavečega jekla ogrevajo bivalni prostor, ter ogrevajo vodo. Truma grelci se lahko uporabljajo v plinskem dizelskem, električnem in mešanem načinu. Seveda pa je to odvisno od modela.

Grelniki Truma že vrsto let postavljajo merila glede udobja in zanesljivosti. Enostavno ga vklopite in vaša prikolica postane udobna in topla. Tudi, če nimamo na dostopu na elektriko.