Keramične ploščice za optimalno zaščito pred vodo

Visoka vlažnost je lahko zelo problematična v stanovanjskih prostorih, ne le za počutje in zdravje ljudi, temveč tudi za dobrobit zgradbe in opreme. Poleg tega se včasih soočamo tudi z neposrednim udarom tekoče vode, kar je še posebej velika grožnja za izpostavljene dele betonske plošče ali za druge materiale, ki ne smejo priti v stik z vodo. Poskrbeti moramo torej za dobro zaščito, pri čemer imamo na srečo na voljo dobre rešitve.

Eno možnost vsekakor predstavljajo keramične ploščice, ki jih zelo radi uporabljamo v različnih prostorih v hiši. Najbolj značilne so za kopalnico, uporabljamo pa jih tudi v kuhinji, kjer se pojavljajo podobne obremenitve. Nadalje se ploščice uporabljajo še v predsobah in na hodnikih, torej tam, kjer želimo kljub raznim obremenitvam, vlagi in umazaniji ohraniti čistočo in visok higienski standard.

Kopalniške ploščice

Največ dela bo z zaščito pred vodo gotovo v kopalnici. Ravno v tem prostoru imamo namreč pogosto opravka s curki vode, lahko tudi z večjimi razlitji, ki jih ne moremo enostavno odpraviti oziroma posušiti. V vsakem primeru moramo poskrbeti za dobro zaščito občutljivih površin. Kakovostne kopalniške ploščice to vlogo odlično opravljajo. Skrbijo predvsem za to, da ščitijo betonsko ploščo ali drugo podlago. Zastajanje vode v nedostopnih kotičkih je lahko resen problem, zato je pametno izdelati dober tlak iz keramičnih ploščic, ki bo preprečil prehajanje vode.

Pomislimo pa tudi na druge izpostavljene površine v kopalnici. Kopalniške ploščice so na voljo tudi v stenski izvedbi, običajno jih namestimo predvsem okoli najbolj izpostavljenih delov, lahko pa tudi drugod po prostoru do določene višine. Tako smo dobro zaščiteni pred nepredvidljivimi curki vode ter visoko vlažnostjo v zraku. Keramične ploščice bodo svojo nalogo odlično opravljale, seveda pa moramo izbrati kakovostne ploščice in poskrbeti tudi za profesionalno montažo, da na dolgi rok ne bo kakšnih težav.