Kmečki pod za pravi občutek doma in topline

Ko opremljamo svoje stanovanje želimo, da se v njem počutimo domače in udobno. Po napornem dnevu se želimo sprostiti. Zato je zelo pomembno, kako bomo opremili svoj bivalni prostor. Ključni faktor pri opremljanju prostora ima parket. 

Kmečki pod je edinstvena talna podloga, ki bo vašemu domu vsekakor dodala pridih domačnosti. Tudi hoja po kmečkem podu je zelo prijetna , zato je odlična izbira. 

Drugo ime za kmečki pod je masivni parketi ali pa gotovi parket. Kmečki pod je narejen v večjih dimenzijah. Deske ponavadi merijo v dolžino 700 mm do 2400 mm. Debelina deske pa je 14 mm do 22 mm. 

Uporaba kmečkega poda se predlaga za uporabo v večjih prostorih, kjer se lahko pokaže v vsej svoji mogočnosti. Do izraza pridejo njegove dimenzije in struktura, predvsem pa lep in prefinjen izgled. 

Kmečki pod je postal zelo priljubljen pri opremljanju, saj z njim lahko dosežemo rustikalen videz prostora. Kmečki pod je masiven, zaradi tega je zelo obstojen in ima dolgo življenjsko dobo. Poleg tega je tudi odlični toplotni izolator. 

Namestitev kmečkega poda je enostavna saj se ga prilepi na podlago. Njegovo vzdrževanje je enostavno in nam nebo vzelo veliko časa.

Nasveti za polaganje parketa

Polaganje parketa je ključen in pomemben postopek za obstojno in dolgoročno talno podlogo. Pred polaganjem parketa je potrebno preveriti prostor, zaradi vlage v prostoru. Izredno pomembno je, da prostor pravilno izmerimo saj s tem zagotovimo zadostno količino potrebne talne podloge. 

Pri polaganju parketa je pomemben tudi , izbor obstenskih in zaključnih letev za lep izgled prostora. Potrebno je biti tudi pozoren ali se bo položitev parketa izvajala na talnem ogrevanju. Pred polaganjem parketa je potrebno očistiti površino na katero bo parket položen. 

Polaganje parketa vključuje posvet s strokovnjakom, ki vam bo svetoval, katero lepilo je zares kakovostno in bo imelo dolgotrajen učinek.