Linde viličar so kvalitetni delovni stroji z napredno tehnologijo

Viličarji so delovni stroji, ki so, ne glede na to kje in zakaj jih uporabljamo, zelo obremenjeni. V proizvodnji, skladiščih ali pa na terenu se vsakodnevno uporabljajo tudi po več ur, pri čemer prevažajo zelo težka bremena. Zato je zelo pomembno, da so viličarji kakovostni in redno vzdrževani. Linde viličar velja za kakovosten deloven stroj, ki je pri svojem delu izjemno zanesljiv, ponaša pa se z zelo napredno tehnologijo, ki nam olajša marsikatero opravilo z njim.

V pestri ponudbi lahko izbiramo Linde viličar s pogonom na plin, disel ali elektriko. Ne glede na to, katerega bomo izbrali pa je pomembno, da po nakupu ne pozabimo na njegovo redno vzdrževanje. Ker je viličar zelo podoben avtomobilu, ga je potrebno obravnavati na podoben način. Redni servisni pregledi so zato nujni, če želimo, da nam bo Linde viličar dolgo služil brez večjih problemov in težav.

Teleskopski viličar je prilagojen za delo na velikih višinah

Viličarje najpogosteje srečamo v raznih skladiščnih prostorih, kjer so nujno potrebni za nakladanje, razkladanje in prevažanje tovora z enega regalnega mesta na drugega. Pri tem delu je potrebno biti zelo previden, predvsem pa usposobljen. Kaj hitro se namreč lahko zgodi, da ob nepravilni manipulaciji z viličarjem, tovor pade na tla in materialna škoda je lahko zelo velika. Vseeno pa viličarji, ki jih srečujemo v skladiščih, niso edini viličarji, ki jih poznamo. Na gradbiščih tako pogosteje srečamo teleskopski viličar.

Za različna dela, še posebej tista na terenu, je pomembno, da je viličar prilagojen terenu kot tudi naravi naloge. V tem smislu je teleskopski viličar zelo zahteven delovni stroj, s katerim lahko dosegamo velike višine. Zato se ga najpogosteje uporablja v gradbeništvu, kjer je delo na višini zelo pogosto, z raznimi priključki pa je uporaben tudi v drugih industrijskih panogah, kjer bistveno poveča produktivnost.