Lokalno prezračevanje z rekuperacijo

Lokalno prezračevanje  z rekuperacijo je zelo priljubljen in funkcionalen način prezračevanja.  Lokalno prezračevanje z rekuperacijo  omogoča kontrolirano in kvalitetno  prezračevanje, ki  dovaja svež zrak z rekuperacijo toplote, je visoko zvočno izolativno in filtrira nekoristne in umazane  delce iz zraka. Hkrati pa ne posega v arhitekturno zasnovo objekta, saj ne zahteva posebnih elementov za distribucijo zraka in je pri delovanju skoraj neopazno in neslišno, kar je zelo pogost vzrok zakaj se ljudje odločijo za namestitev lokalnega prezračevanja. 

Prednosti lokalnega prezračevanja z rekuperacijo so, da je njegova namestitev in montaža zelo enostavna, saj je poseg v stavbo oziroma objekt minimalen, na tržišču je na voljo ogromno število estetsko oblikovanih zunanjih in notranjih elementov, ki se lahko popolnoma skrijejo v okenski okvir, onemogočajo nadležnim zvokom, da bi iz okolice prišli v prostor, filtracija zraka pa  je zelo kakovostna. Obstaja pa tudi, kar nekaj negativnih lastnosti lokalnega prezračevanja z rekuperacijo. Včasih lahko v prostor pride neprijeten vonj iz okolice, ki zna biti zelo nadležen, prihaja pa tudi lahko do prehajanja zvoka iz okolice, kar tudi seveda ni najbolj zaželeno, pa tudi ni najbolj pogosto, saj so sistemi zelo dobro dovršeni.

Izbira različnih prezračevalnih sistemov je seveda odvisna od vsakega posameznika, njegovih zahtev, želja, tlorisa stavbe in lokacije, kjer se objekt nahaja. Lokalno prezračevanje z rekuperacijo je še vedno eno najbolj pogostih nameščenih prezračevalnih sistemov.

Lokalno prezračevanje z rekuperacijo se lahko namesti, ko je gradnja hiše oziroma objekta še v začetni fazi ali pa se lokalno prezračevanje z rekuperacijo namesti, ko je hiša oziroma objekt že naseljena.

Lokalno prezračevanje z rekuperacijo je primerno za vse tipe in starosti objektov. Lokalno prezračevanje z rekuperacijo vam bo omogočilo, da boste prihranili veliko denarja, saj bo toplotna energija primerno razporejena in ne bo uhajala iz prostora ven.

Če niste čisto prepričani ali bi se odločili za namestitev lokalnega prezračevanja z rekuperacijo se o tem posvetujte z strokovnjakom.