Napredna avtomatska vrata

Med vrati imamo veliko izbire, saj gre za osnovno opremo, ki ima zelo raznovrstne naloge. Če izbiramo vrata za domače stanovanje, verjetno ne bomo povsem zahtevni – v tem primeru vrata služijo le odpiranju prehoda med prostori. Čisto drugače je, če opremljamo kakšne komercialne in druge poslovne prostore. V tem primeru moramo biti pozorni tudi na mnoge druge lastnosti, ki vplivajo na končno izkušnjo pri uporabi vrat, seveda pa moramo imeti v mislih tudi različne uporabnike. Čisto možno je, da bodo prišla v poštev le napredna avtomatska vrata, ki jih lahko dobro prilagodimo svojim potrebam.

Različni mehanizmi za avtomatska vrata

Avtomatsko odpiranje in zapiranje je osnovna funkcija vrat, ki jih uporabljamo v komercialnem okolju. To pa ne pomeni, da imamo na voljo le eno rešitev za to funkcijo. Z avtomatskim pomikom lahko opremimo vrata na različnih mehanizmih, s tem pa dosežemo različne učinke pri delovanju.

Najbolj značilna so bržkone drsna vrata, ki se tudi najpogosteje uporabljajo v trgovinah in podobnih poslovnih prostorih. To so vrata, ki imajo mnoge prednosti, te pa ne izvirajo le iz avtomatskega odpiranja in zapiranja. Drsna vrata so elegantna in funkcionalna, ne zasedajo veliko prostora, lahko jih uporabimo v praktično vsakem okolju. Svoje delo odlično opravljajo, ne da bi se morali posebej ukvarjati z njimi. Poleg tega lahko drsna vrata dopolnimo z naprednimi mehanizmi, ki omogočajo zelo dobro oddaljeno upravljanje in popoln nadzor, kar je v nekaterih primerih ključnega pomena.

Lahko pa so avtomatska vrata tudi na drugačnih mehanizmih. Vse, kar potrebujemo, je električni sistem za odpiranje in zapiranje vrat ter krmilnik, ki to delovanje nadzoruje, bodisi s pomočjo senzorja bodisi s pomočjo gumba ali drugega stikala. Tako lahko najdemo tudi napredna vrtljiva vrata, pa tudi običajna nihajna oziroma krilna vrata lahko opremimo s takšnim sistemom. Napredni mehanizmi zagotavljajo, da lahko v vsakem primeru dosežemo odličen učinek!