Neomejena življenjska doba kmetijske mehanizacije

Zahtevno delo na kmetiji si lahko olajšamo z uporabo razne kmetijske mehanizacije. Ker pa takšno opremo uporabljamo ravno pri opravilih, ki so najbolj zahtevna, neizogibno pride tudi do mnogih obremenitev in poškodb. Resda je sodobna kmetijska mehanizacija zelo robustna in vzdržljiva, a v takšnih razmerah preprosto ne moremo pričakovati neomejene življenjske dobe, če nismo povsem pazljivi. Na srečo si lahko končno izkušnjo močno izboljšamo, če posegamo le po izdelkih, ki se posebej dobro znajdejo prav na zahtevnem terenu pri opravilih, ki prinašajo velike obremenitve.

Nekateri izdelki so znani prav po tem, da lahko ponudijo neomejeno življenjsko dobo tudi v zahtevnih razmerah. To so recimo BCS kosilnice, ki imajo zelo enostavno zasnovo in malo sestavnih delov. To pomeni, da jih ni težko popraviti, če so na voljo pravi rezervni deli BCS. Pri uporabi takšne kosilnice ne more iti veliko narobe, tudi na zahtevnem terenu ne – najpogostejši problem predstavljajo poškodbe nožev. Rezervni deli BCS omogočajo enostavno in hitro popravilo kar na terenu, saj so noži oblikovani tako, da jih lahko brez težav zamenjamo. Pravzaprav je možno dokaj enostavno zamenjati kar celo garnituro. Na voljo so seveda tudi drugi rezervni deli BCS, tako da je kosilnica res neuničljiva.

Na kmetiji so nepogrešljivi tudi rezervni deli za traktor. Tudi traktorji morajo ponuditi dolgo življenjsko dobo in brezhibno delovanje skozi ta čas, kar spričo velikih obremenitev seveda ne bo možno, če niso pri roki ustrezni rezervni deli. Za traktor sicer potrebujemo nekaj več delov, a spet se lahko osredotočimo prav na tiste, ki so pri rednem delu podvrženi največjim obremenitvam. Ni nujno, da imamo vse te kose na zalogi, pomembno pa je, da imamo vedno na razpolago profesionalne servisne storitve. Pri serviserjih so na voljo vsi rezervni deli za traktor ter vse servisne storitve, zato lahko pričakujemo praktično neomejeno življenjsko dobo dobrega traktorja.