Nove rešitve za dentalne probleme

Dentalna medicina je vedno deležna napredka, razvijajo se tako izdelki kot storitve, ki jih najdemo v zobozdravstvenih ordinacijah. Tako imamo na voljo tudi nekatere rešitve, ki jih še nekaj let nazaj ne bi mogli pričakovati – danes je možno popraviti še tako poškodovane ali povsem manjkajoče zobe, izjemna pestrost možnosti pa je na voljo tudi pri estetskih posegih.

Največji napredki so verjetno opazni na področju zobne protetike. Tudi celotno zobovje lahko dokaj enostavno nadomestimo z dovršeno protezo – to omogoča storitev all on 4, pri kateri se celotna proteza namesti na štiri zobne vsadke. Ker so implantati zelo napredni ter relativno enostavni za vgradnjo, je all on 4 dokaj ugodna in zelo učinkovita rešitev v primeru manjkajočih zob ali večjih poškodb zobovja. V mnogih primerih vsadki niti ne zahtevajo operacije, tako da je poseg tudi neboleč in hitro opravljen, v končni fazi pa all on 4 v vsakem primeru zagotavlja vrhunski rezultat. Ta storitev je na voljo prav vsem, ki lahko za ureditev svojih zob namenijo nekaj tisoč evrov.

Prav tako je možno zelo uspešno popraviti zobovje, ki je nepravilno oblikovano. Med rastjo zob lahko pride do mnogih nepravilnosti, ki pa jih zelo dobro odpravimo s sodobnimi ortodontskimi pripomočki. Ena izmed najbolj priljubljenih domislic je Invisalign, ki je na voljo pri ortodontih s kakovostnimi izdelki višjega standarda. Invisalign je nevidni zobni aparat, ki bo svoje delo odlično opravil. Običajni zobni aparati zahtevajo veliko dela že pri namestitvi in nato pri uporabi, medtem ko je Invisalign bistveno bolj elegantna rešitev. Glavna prednost je v tem, da na videz aparat sploh ni opazen, vseeno pa skozi ves čas uporabe brezhibno opravlja svoje delo. Na ta način je možno zelo enostavno in uspešno popraviti položaj zob ter oblikovati čudovit nasmeh. Spet gre za inovacijo, ki je na voljo tudi čisto običajnim smrtnikom.