Oljen parket je odlična izbira za vaš dom

Med vsemi možnostmi, ki vam jih ponuja parketarstvo, je oljen parket zagotovo ena od boljših rešitev oziroma izbir za vaš dom. Sicer v osnovi oljen parket potrebuje pogostejše oljenje, vendar je vzdrževanje časovno veliko manj potratno, kot na primer pri lakiranem parketu. 

Oljen parket lahko vzdržujete oziroma oljite sami, medtem ko lakiranje parketa vendarle ni tako preprosto in boste zato morali na pomoč poklicati izkušenega mojstra. Tudi sicer se oljen parket ponaša s številnimi prednostmi, ki uporabnika prepričajo, da se med vsemi vrstami odloči prav zanj. 

Pri lakiranem parketu je, na primer, življenjska doba omejena na število brušenj, kar pa ne velja za oljen parket. Brušenje se pri oljnem parketu praviloma ne izvaja. Posledično zgornji sloj ves čas ostaja enake debeline. To pa velja, ne glede na to, ali gre za gotovi, masivni, ladijski ali kateri koli drug tip oljnega parketa. 

Polaganje parketa vpliva na življenjsko dobo 

Za polaganje parketa je najbolje na pomoč poklicati dobrega strokovnjaka. Ta vam bo parket položil na hiter, preprost, kakovosten in tudi cenovno dostopen način. Nekateri uporabniki se kljub temu raje sami lotijo polaganja, a kaj kmalu ugotovijo, da stvar vendarle ni tako preprosta.

Če polaganje parketa ni dovolj natančno in če pri tem ne uporabite dobrih sredstev oziroma pripomočkov, to lahko zelo vpliva na življenjsko dobo parketa. Slabo položeni parket vam tako ne bo služil prav dolgo časa. 

Polaganje parketa je storitev, ki vam je dosegljiva tudi preko spleta. Na njem je veliko uveljavljenih podjetij, ki se ukvarjajo s parketarstvom. Poleg polaganja parketa, vam ponujajo še druge storitve, na primer brušenje parketa, oljenje parketa, lakiranje parketa. Na istem mestu si lahko kupite tudi kakovostna sredstva za vzdrževanje in čiščenje tovrstne talne obloge, na primer različne vrste kakovostnih olj za oljenje parketa, lakov ter podobno. Pri izbiri naj vam pomagajo strokovnjaki za parket.