Ploščice za kopalnico

Ploščice za kopalnico so zelo pomemben element pri prenovi kopalnice. Nihče ne mara majhne in utesnjene kopalnice, čeprav je le taka funkcionalna. Čistila ne odstranijo madežev in plesni, ko se tuširate, se ogledalo zarosi, omet odpada, školjka je poškodovana in vtičnic je premalo. Najbolj pa opazimo, da imamo premalo prostora za vse kar je primerno in kar ni primerno za v kopalnico.

Vaša kopalnica je potrebna obnove, če je v kopalnici preveč vlažno, plesnivo in temno. Takrat je potrebno dodati ventilator in novo osvetlitev. Pogosto je spregledana osvetlitev v kopalnicah. Nova razsvetljava kopalnici, da lep in moderen, sodoben rob. Za kopalnico je idealno, če imate več svetlobnih virov, vgradna ali viseča vodila.

Če hrepenite po naravne svetlobe, razmislite o večjem oknu, lahko dodate sončni tunel ali svetlobno okno v tunelu.

Ploščice za kopalnico lahko tudi prispevajo k boljši osvetlitvi prostora. Bela barva odpre prostor, ter ga naredi bolj svetlega. Lahko premislimo tudi o beli barvi kopalniškega pohištva.

Keramične ploščice za kuhinjo

Keramične ploščice za kuhinjo so zelo pogosta izbira za stene in tla v kuhinji. Iz enostavnega razloga. Odporne so proti vlagi in jih je enostavno čistiti. Za kuhinjo pa obstajajo tudi druge rešitve. Lahko uporabite les za tla ali pralne barve za stene.

Keramične ploščice za kuhinjo se razlikujejo po dimenzijah, barvah, oblikah, vzorcih, imitaciji in ceni. Cena je odvisna od velikosti, glazure, materiala, kakovost izdelava, dizajna, ime proizvajalca in podobno.

Keramične ploščice za kuhinjo morajo biti dobre kakovosti, na to vpliva njihova sestava. Izdelane so iz bele mase, ki se imenuje kaolin. Lahko pa so izdelane tudi iz zmesi, le ta vsebuje več gline. Prva sestava je značilna za keramiko iz Češke, druga pa prihaja iz Italije in Španije. Kakovost je odvisna od žganja, proizvodna tehnologija.

je kakovost odvisna od žganja, to je od proizvodne tehnologije. Obstajajo štiri vrste žganja. Le ta so monožganje, dvojno žganje, monoporozno žganje in hitro dvojno žganje.