Poenostavljeno spletno poslovanje

V ozadju spletnega poslovanja je veliko dela, ki je ključnega pomena za dolgoročni uspeh. Lahko pa si številna opravila močno olajšamo, če si znamo pomagati z določeno programsko opremo. Kar nekaj orodij služi prav poenostavitvi spletnega poslovanja – to so lahko celoviti sistemi za upravljanje spletnega posla, lahko pa tudi aplikacije, ki se dobro obnesejo le pri posameznih opravilih.

CRM sistem

Najboljšo rešitev v mnogih primerih predstavlja CRM sistem, ki je lahko zelo vsestranski in pokriva mnoge aspekte spletnega poslovanja. V osnovi gre sicer za sistem, ki pomaga pri upravljanju odnosov s strankami, a ker moramo pri tem upoštevati tudi mnoge druge dejavnike poslovanja, so napredni sistemi s tega področja v resnici zelo zmogljivi. Seveda je glavna prednost enostavno obvladovanje odnosov s strankami, tudi neposredno komuniciranje in trženje strankam, nato pa pregled statistike prodaje, analiza poslovanja, priprava projekcij, upravljanje in optimizacija delovnega procesa, kontrola kakovosti … Napreden CRM sistem omogoča vse to in še več, poleg tega se lahko ta programska oprema povezuje tudi z drugimi aplikacijami in poveže recimo s sistemom spletnega oglaševanja ali optimizacije, deluje lahko v kombinaciji s sistemi za projektno delo in sodelovanje v ekipi, omogoča pa še veliko več. Dober CRM sistem lahko močno spremeni vsakodnevne opravke pri spletnem poslovanju.

Delo s podatki

Veliko pa si pomagamo že s tem, da prevzamemo nadzor nad mnogimi podatki, ki jih zberemo pri spletnem poslovanju. Pri tem pomaga Power BI, orodje za vizualizacijo zbranih podatkov. Power BI močno olajša zbiranje in obdelavo pomembnih poslovnih informacij, predvsem pa bo lažje poslovno inteligenco tudi dejansko uporabiti v svojo korist. Prepogosto se zgodi, da podatki preprosto ležijo na strežniku brez pravega namena. Power BI jih podrobno analizira in oblikuje v uporabne prezentacije, tako pa bo tudi lažje najti pravi namen za zbrane podatke, kar je na dolgi rok izjemno koristno za spletno poslovanje.