Polaganje parketa

Za polaganje parketa potrebujemo poseben material in orodje. Za hitro, strokovno in učinkovito polaganje parketa potrebujete nekatere pripomočke, ki so obvezni. Med pripomočki sodijo namizna krožna žaga, kladivo, žaga lisičji rep, svinčnik, meter kotnik, izravnalna letev, označevalna vrvica, lesene zagozde in vodna tehnica.

Med potrebni material za profesionalno polaganje parketa pa prištevamo določeno kvadraturo parketnih desk. Upoštevati moramo določeno količino odpadnega izolacijo, zvočno izolacijo, robne letve, PE folijo, vijake, žeblje, spojnike za letve, notranje in zunanje kotnike izravnalno maso, lepilo za parketne deske, prehodni profil, ter določena sredstva za naknadno obdelavo.

Pred pričetkom polaganja parketa je potrebno upoštevati nekaj nasvetov. Parketa ne polagamo v neogrevane, sanitarne in vlažne prostore. Parket se mora shraniti v embalaži 48 ur. Potrebno je paziti na vizualni izgled parketnih desk. Parketno desko je potrebno vizualno preveriti, pri čemer neprimerne deske izločimo.

Pred pričetkom polaganja parketa moramo tudi preveriti tla, ali so ravna in suha. Tla morajo biti pred polaganjem parketa čista vseh nečistoč in delcev.

Vinilne talne obloge za kuhinjo

Vinilne talne obloge za kuhinjo so primerne za vse prostore. Vinilne talne obloge združujejo vse , kar posameznik od tal pričakuje. So zelo obstojne. Lahko pa se tudi pohvalijo z lepim vzorcem in zgledom. Pomembno je, da izberete talno oblogo za kuhinjo, ki je dobro obdelana. Pohvaliti se mora z zadostno debelino in vam prijetnega, lepega videza. Vinilne talne obloge lahko kupimo v imitaciji keramike, kamna in imitaciji lesa. Če vam to ne ustreza pa si preprosto izberete barvni vinil.

Vzdrževanje vinilnih talnih oblog je zelo hitro in enostavno, zato so primerne za kuhinjo. Tu in tam jih je treba posesati ali obrišemo z vlažno krpo. Prej smo jih namočili v raztopino detergenta. Polaganje vinilnih talnih oblog je zelo enostavno, ravno tako cena. ,

Vinilne talne obloge za kuhinjo se lahko polaga tudi na klik, lahko pa se jih položi na sistem talnega ogrevanja.