Prava kosilnica za večje površine

Košnja večjih površin je lahko velik izziv, če nimamo prave opreme. Dela se ne moremo enostavno lotiti s kosilnicami, ki jih sicer uporabljamo za košnjo vrta, potrebovali bomo prilagojeno opremo, ki bo takšni nalogi brez težav kos.

Na voljo imamo različne rešitve. Ena možnost je gotovo vrtni traktor, ki je priljubljena izbira profesionalnih vrtnarjev. Za takšno napravo se odločajo predvsem tisti, ki imajo opravka z večjimi urejenimi površinami. Ne gre nujno samo za dimenzije, temveč tudi za zahtevnost košnje in morebitne druge potrebe. Vrtni traktor se pri tem izkaže za zelo vsestransko vozilo, ki pride prav tudi tisti, ki sicer bolj malo kosijo.

Za večje površine so sicer uporabne tudi druge sedežne kosilnice, ki jih lahko enostavno upravljamo in tudi dlje časa udobno uporabljamo. Lahko pa sedežno kosilnico ali vrtni traktor nadomestimo kar s pravim traktorjem in kosilnico za večje travnike, včasih je to še bistveno boljša izbira. Predvsem recimo v primeru, da imamo opravka z visoko travo.

Morda pa se soočamo s kakšnim zahtevnejšim terenom, ki ne dopušča uporabe kosilnice, ki je bila narejena za ravne urejene površine. Dobro alternativo predstavljajo BCS kosilnice, ki so zelo priljubljene med tistimi, ki redno kosijo tudi na razgibanih parcelah z raznimi vsiljivci. BCS kosilnice se suvereno zoperstavijo velikim naklonom, grbinam in luknjam, predvsem pa se izkažejo v boju proti visoki travi, podrastju, tudi grmičevju. Takšne kosilnice se dobro znajdejo na neugodnih terenih, recimo na kamnitih površinah. Predvsem pa BCS kosilnice navdušujejo z dolgo življenjsko dobo, oziroma bolje rečeno z enostavnimi popravili. Gre za dokaj enostavno izdelano napravo, ki nima veliko kritičnih sestavnih delov, tako da je tudi vzdrževanje lažje, v primeru poškodb ali okvar pa je pogosto možen servis BCS kosilnice kar na terenu. To pomeni, da gre v nekaterih okoljih res za nujno opremo.