Precizna izdelava kovinskih izdelkov po meri

V trenutku si lahko zamislimo celo vrsto situacij, ki kličejo po izdelavi kovinskih izdelkov po meri. Ker so razne kovine nadvse vsestranske za uporabo v praktično vsakem okolju, izdelki po naročilu pa omogočajo popolno prilagajanje vsem mogočim željam in potrebam, priljubljenost takšnih rešitev ni presenečenje. Po meri lahko izdelamo kakšen manjši izdelek, kakršna je na primer elektro omara, lahko pa tudi večje zadeve, na primer kovinske konstrukcije. V vsakem primeru pa je treba poskrbeti, da izdelki povsem ustrezajo podanim specifikacijam.

Obdelava kovine

Veliko je odvisno od obdelave kovine. Že razrez je lahko problematičen, kar pa takoj rešimo z uporabo sodobne tehnologije. Laserski razrez aluminija nam na primer omogoča izjemno natančno rezanje te kovine, enaka tehnika pa se uporablja tudi za nekatere druge materiale. Je pa aluminij za takšno obdelavo kot nalašč – laserski razrez aluminija je natančen in uspešen predvsem zato, ker je material precej mehek in ga je možno učinkovito obdelovati. Poleg tega pa že sam laserski razred slovi prav po tem, da omogoča precizno rezanje, tudi v primeru občutljivih mehkih kovin, ki se sicer hitro poškodujejo. Laserski razred aluminija omogoča izdelavo zelo natančnih izdelkov, tudi manjših elementov.

Končni izdelek je običajno sestavljen iz po meri izdelanih elementov. Elektro omara ne pride kar v celoti izpod obdelave računalniško vodenih naprav, temveč te izdelajo le stranice in omogočijo enostavno sestavljanje končnega izdelka. Elektro omare v tem oziru niso posebnost, niti ne predstavljajo kakšnega velikega izziva. Več pozornosti in natančnosti zahtevajo manjši elementi, na primer vijaki, igle, drobni mehanizmi in drugi elementi, pri katerih že vsaka najmanjša napaka pomeni neuporabnost končnega izdelka.

Laserski razrez aluminija in drugih kovin ter drugi postopki, pri katerem večino dela prevzamejo računalniško vodene naprave, omogočajo zelo zanesljivo izdelavo raznih kovinskih izdelkov, od velikih elektro omar in še večjih kovinskih konstrukcij, do najmanjših mehanizmov in sestavnih delov.