Prenosniki z odlično zmogljivostjo glede na ceno

Na prodajnih policah najdemo res pestro ponudbo prenosnih računalnikov. Nemogoče je reči, kateri so boljši in kateri slabši, če se seveda ne lotimo primerjave komponent in zmogljivosti – še vedno pa ne bomo ugotovili, kateri izdelki so boljša izbira. Imamo namreč različne potrebe, zato ne pridejo vedno v poštev najzmogljivejši prenosniki. Ravno zato je pestra izbira dobrodošla in omogoča vsakomur, da najde pravo rešitev zase.

Kupci večinoma ne iščejo visoke zmogljivosti, saj obstaja relativno nizka meja na tem področju, ki že zadovolji tudi zahtevnejše uporabnike. Bolj relevantno je torej razmerje med zmogljivostjo in ceno, ki pove bistveno več. Med najugodnejšimi v tem oziru so prenosniki ASUS, ki ponujajo veliko, verjetno največ v svojem cenovnem razredu. Prav zaradi tega so prenosniki ASUS tudi zelo priljubljena izbira pri širokem spektru kupcev – vedno je možno najti prenosnik te znamke, ki bo zadovoljil potrebe kupca s svojo zmogljivostjo, hkrati pa navdušil še z ugodno ceno. Posebej privlačna je ta odlika med prenosniki ASUS v nižjem cenovnem razredu, kjer kljub nizki ceni najdemo prepričljive računalnike.

V višjem cenovnem razredu je to razmerje prav tako pomembno, čeprav ne pride več toliko do izraza. Ni težko dati kakšnih sto evrov več ali manj za napravo, ki tako ali tako stane več kot tisoč evrov. To je morda prenosni računalnik Apple, ki potrjuje, da ne gre več za iskanje čim boljšega razmerja med zmogljivostjo in ceno. Prenosni računalnik Apple v svojem cenovnem razredu verjetno ne bo najbolj zmogljiv, a ostaja zelo priljubljena izbira. V tem rangu so vsi računalniki dovolj zmogljivi in kakovostni za večino kupcev, zato pridejo v ospredje druge odlike. Prenosni računalnik Apple ponuja prestižen vtis, prepričljivo kakovost svojih izdelkov in dobro podporo uporabnikom, seveda pa mnogi tak računalnik izberejo zato, ker gre za priljubljeno in ugledno izbiro.