Različna vrsta pogonov za drsna vrata

Pogoni za drsna vrata so lahko različni. Odvisni so glede na velikosti in težo vrat, ter kakšna drsna vrata bomo imeli. Naj si bodo to zunanja ali notranja, odvisni so tudi materiali, koliko prometa imajo ta vrata, kje je lokacija drsnih vrat oziroma objekta, nazadnje je pomembna tudi koliko sodobna je tehnologija in kvaliteta drsnih vrat.

Pogon za drsna vrata, ki bi bila lahko na dvorišču, lahko namestimo na dvokrilna vrata. Skupna teža lahko sega do 750 kilogramov, ter velikost vratnega krila je 3 metre. Pogon za drsna vrata je zanesljiv in močan. Njegova struktura je iz jekla, aluminija in brona. Struktura pogona pa omogoča preprosto namestitev.

Pogon za drsna vrata MiniModus lahko namestimo na dvokrilna vrata, ki ima skupno težo 250 kilogramov in velikosti vratnega krila do 2 metrov. Samo  155 milimetrov je širina motorja z zabojnikom. To omogoča namestitev tam, kjer nimamo veliko prostora. Pogon ima vgrajeno elektronsko krmilno enoto, ter predal za baterijo. Baterija vam zagotavlja delovanje tudi, če je izklopljena več ur.

Avtomatska vrata zavzamejo le malo prostora 

Avtomatska vrata se odlično obnesejo pri ločevanju prostorov in za vhode v posamezne prostore restavracije. So pa tudi praktična, saj se strežnemu osebju ni potrebno dotikati vrat. Avtomatska vrata so neopazna in zavzamejo zelo malo prostora, skoraj nič. To omogoča boljši izkoristek tlorisa restavracije.

Avtomatska vrata se delijo na dvokrilna drsna vrata, ukrivljena drsna vrata in enokrilna drsna vrata.

Dvokrilna drsna vrata so največkrat uporabljen model avtomatskih drsnih vrat. Dvokrilna drsna vrata so opremljena z elektroniko, pogon, varnostni elementi in aktivatorji. Njihova uporaba je priporočljiva povsod, kjer je dovolj prostora za umik kril med odpiranjem in zapiranjem.

Ukrivljena drsna vrata imajo podobno zasnovo kot klasična drsna vrata. So primerna za glavni vhod. S svojo obliko dodatno poudarijo stavbo. Omogočajo večjo širino prehoda.

Enokrilna drsna vrata so avtomatska vrata in njihovo delovanje je enako kot pri dvokrilnih vratih. Uporabljajo se pri ožjih prehodih. Prostor za umik krila je le na strani, kadar to zahteva narava vhoda.