Servis viličarja opravljamo vsaj enkrat letno

Servis viličarja je potrebno opraviti vsaj enkrat na leto, da mu lahko zagotovimo dobro in brezhibno delovanje. Vsak novo kupljeni viličar ima določeno, koliko ur lahko kvalitetno dela, preden ga moramo nujno dati na servis. Ker imajo večja podjetja v skladiščih veliko različnih viličarjev, so navadno s serviserji dogovorjena, da pridejo viličarje servisirati kar v skladišče. 

Servis viličarja je dolgotrajen proces, saj mora serviser natančno pregledati vse delujoče in nedelujoče dele, ga po potrebi razstaviti, mu zamenjati olje ter ga na koncu tudi ponovno sestaviti, da bo pripravljen za uporabo. V kolikor serviser opazi, da je določen del potrebno zamenjati, mora najprej naročiti rezervni del in šele nato ga lahko namesti v viličar. V takšnem primeru mora viličar v nedelujočem stanju počakati do prihoda naročenega kosa. 

Servis viličarja, ki ga opravimo pri zaupanja vrednem serviserju, bo zagotovo opravljen tako, da bo viličar ponovno pripravljen za vsakodnevno rabo ter za dvigovanje težkih bremen. 

Terenski viličar na štiri kolesni pogon

Terenski viličar je narejen tako, da je primeren za delo na težji terenih. V skladiščih so navadno takšni viličarji, ki jih v grobem terenu, kjer je podlaga ilovnata ali skalnata, ne moremo uporabljati, saj nimajo primernih pnevmatik. Za terensko rabo mora imeti viličar dovolj velike gume, ki imajo dober profil. Le z dobrimi pnevmatikami se bo viličar lahko brez težav premikal tudi po strmih in zahtevnih pobočjih. 

Terenski viličar velikokrat uporabljajo na gradbiščih, kjer je dnevno potrebno prepeljati veliko materiala. Lahko pa ga uporabljamo tudi na žagi , kjer je po razrezu dreves, deske potrebno razporediti na primerne prostore.