Skrbno izbrane igrače za dojenčke

Morda je za novorojenčka ali dojenčka še posebej zahtevno izbrati pravo igračo. V resnici je to za vas lahko pravi mali izziv, saj morate pri nakupovanju misliti na številne dejavnike. A najpomembneje je, da so igrače za dojenčke preproste, pisanih barv, zabavne, da spodbujajo otrokov gibalni, spoznavni, socialni in ne nazadnje tudi govorni razvoj.

Pri izbiri igrače za dojenčka morate vsekakor upoštevati tudi otrokovo starost. Hkrati ne smete pozabiti niti na njegova močna ter šibka področja. Na podlagi vseh naštetih kriterijev boste zagotovo našli ustrezno igračo. Če vam vseeno primanjkuje pravih idej za takšno darilo, odlične ideje lahko najdete tudi na spletu, kjer je kar nekaj prodajaln s prečudovitimi igračami za novorojenčke in dojenčke.

Najlepše in najbolj uporabne igrače za najmlajše

Poleg uporabnosti igrače za dojenčke je ne nazadnje zagotovo pomembno tudi to, da je igrača kar se da lepa že na prvi pogled. To pa je zlasti odvisno tudi od barve oziroma barvnih kombinacij, v katere je izbrana igrača odeta.

Med najlepše pa tudi najuporabnejše igrače za dojenčke zagotovo sodi glasbeni vrtiljak. Ta malčku vedno in povsod omogoča obilo zabave. Igračo lahko namestite ob posteljici. Dobrodošle so tudi mehke kocke. Z mnogimi obročki in premičnimi kroglicami pa bo malčka razveselila raziskovalna žogica. Ne nazadnje boste starša otroka razveselili tudi s tem, če boste dojenčku podarili grizalo v prikupnem barvnem odtenku. To bo malčku služilo kot mehka zobna ščetka, ki je nadvse prijazna do njegovih dlesni.

Igrače za dojenčke stare med 7 in 9 mesecev

Za nekoliko starejše dojenčke so primerne druge vrste igrač kot za novorojenčke. Za njih so na primer dobrodošle zvočne knjige s hrupnimi živalmi. Priljubljena je tudi glasbena interaktivna kocka s klavirskimi tipkami ali pa poučni vlakec, hojica ter poganjalec.

Izbire je še veliko. Pester in širok nabor igrač za dojenčke si lahko ogledate tudi v eni od najbolj priljubljenih spletnih trgovin z otroškimi igračami.