Steklena vrata posodobijo obstoječi dom 

Steklo je priljubljen material, ki se ga lahko uporabi z visoko mero dekorja ter funkcionalnosti. V prostore prinašaš prav poseben občutek, daje večjo mero svetlobe in na primeren način lahko ločuje posamezne prostore. 

Iz stekla lahko izdelujemo tudi povsem samostojne kose pohištva, kot so na primer steklena vrata. Ta veljajo za arhitekturno dovršen izdelek. Z njimi lahko posodobite obstoječi prostor. Ključna prednost je tudi ta, da odprejo prostore ter dovolijo, da se svetloba pretaka skozi njih. 

Steklena vrata lahko nameščate v katerem koli delu doma oziroma poslovnega prostora. Uporabniki se zanja odločajo tudi, ker si želijo, da gresta privlačnost in funkcionalnost z roko v roki. Zelo ugodno vplivajo na bivanjsko energijo. Najpogosteje so del dnevne sobe, spalnice, kuhinje in ne nazadnje tudi kopalnice. 

Še zlasti pa se dobro obnesejo drsna steklena vrata, ki pri uporabi ne zavzemajo dodatnega prostora. Zato so izjemno priljubljena za manjše domove oziroma stanovanja. 

Dvižna ali navojna avtomatska vrata 

Avtomatska vrata so vse bolj priljubljena vrsta vrat. Še posebej so dobrodošla za uporabo garaže. Garažna avtomatska vrata so lahko dvižna ali navojna. 

Prednost garažnih vrat se na primer zlasti pokaže v zimskem času, ko vam v mrazu in snegu ni treba posebej izstopati iz avta. Vrata lahko odprete na daljavo s posebnim daljinskim upravljalnikom. 

Garažna avtomatska vrata so z leti zelo pridobila tudi na estetski dovršenosti. Tako postajajo vse bolj privlačna, nanja pa lahko nameščamo tudi najrazličnejše dodatke. 

Sicer pa si avtomatska vrata lahko postavite tudi kjer koli drugje v svojem domu ali kateri drugi stavbi. Priljubljena so tudi steklena avtomatska vrata, ki dajejo prostoru prav posebno mero elegance. Na trgu si takšna vrata lahko naročite po meri. Na voljo so vam najrazličnejši proizvajalci, ki jih boste lahko našli tudi na spletu. V njihovih spletnih galerijah si lahko ogledate številne možnosti za postavitev takšnih vrat. Na ta način lahko pridete do odličnih idej.