Travne rešetke se pogosto uporabljajo tudi v kmetijstvu

Ali ste že naveličani grdih pogledov na svoj vrt, kjer vam trava zaradi vsakodnevnih pritiskov na njo nikakor ne raste tako kot bi morala,? Odlična rešitev v tem primeru so travne rešetke, ki so izključno namenjene zašiti travne ruše in utrditvi terenov na takšen način, da trava kljub pogostim pritiskom še vedno lahko raste. Tako so vsestransko uporabne na parkiriščih, vrtovih, še posebej pa v kmetijstvu, kjer pomagajo dodatno utrditi zemljo za živali, da se v primeru velike količine dežja ne pogrezajo.

S travnimi rešetkami je površina lično urejen v kateremkoli vremenu, saj preprečujejo nabiranje blata in erozijo zemlje, zaradi svoje vodoprepustnosti pa odvečna vlaga brez težav odteka v tla. Na kmetijah se travne rešetke pogosto uporabljajo za zunanje izpuste, utrditev napajališč, pašniških poti in utrditev tal za odprto rejo kokoši, zaradi česar so tudi pogoji za živali bistveno boljši in predvsem življenjski.

Hlevska guma nudi prijetnejše bivanje živali v hlevu

Domače živali za svoje bivanje v hlevu tudi potrebujejo primerne življenjske pogoje, pri čemer nam je lahko v veliko pomoč uporaba hlevske gume, ki poskrbi za dodatno udobje njihovega bivanja v hlevu. Hlevska guma je izdelana iz kakovostnih materialov, in je zato odporna na vlago, hkrati pa bistveno olajšajo čiščenje hleva. Živali se nanjo lahko tudi uležejo, saj nudi učinkovito toplotno izolacijo, zato je bivanje zagotovo prijetnejše.

Hlevska guma je zelo pomemben dodatek za tla vašega hleva, saj ponuja stabilnost in varnost vaši živini, bistveno pa pripomorejo tudi k njihovemu zdravju. Ponašajo se z ogromno pozitivnimi lastnostmi, kot so nedrseča podlaga, odpornost na velika točkovna bremena, blaženje pritiskov ter tresljajev med hojo in še marsikaj drugega. Hlevska guma je zelo odporna na obrabo, zato je primerna za intenzivno uporabo, s čimer se pogosto srečujemo tudi v hlevih pa ne glede na to, katere živali so v njem.