Včasih je popravilo telefona še kako smiselno

Po eni strani sodobni mobilni telefoni veljajo že skoraj za potrošni material, ki ga kar redno menjamo na približno dve leti. A po drugi strani so to vrhunske naprave, ki so tudi precej drage. V mnogih primerih bo namesto menjave bolj prišlo v poštev popravilo telefona – še posebej, če gre za kak dražji model, težave pa niso posebej hude.

Pri dražjih telefonih imamo v mislih predvsem iPhone servis. Ta je pravi naslov za tiste, ki imajo težave z Applovimi mobilniki – ravno ti sodijo med dražje pametne telefone, zato je po popravilih veliko povpraševanja. V mnogih primerih se servis vsekakor splača. Pogosto je treba le zamenjati steklo za telefon, saj se to hitro opraska ali razbije. Padcev in udarcev ne moremo povsem preprečiti, zato ima iPhone servis veliko dela prav s takšnimi popravili. Steklo za telefon sicer lahko na različne načine zavarujemo, predvsem uporabljamo razne zaščitne ovitke ali pa dodatno zaščitno steklo, a na eleganten iPhone marsikdo pač ne želi nameščati takšnih dodatkov. 

Poleg tega pa je iPhone servis seveda zelo koristen tudi v primeru drugih težav. Medtem ko lahko steklo za telefon razmeroma enostavno in poceni nadomestimo, bo z drugimi popravili verjetno več dela, pa tudi več stroškov. Pri tem že pride v poštev premislek o tem, ali se popravilo sploh splača. To je seveda povsem odvisno od tega, za kakšne težave gre. Vsekakor pa je treba iPhone servis obiskati že za diagnostiko, ki je običajno prvi korak pri takšnih popravilih. Strokovnjaki bodo telefon pregledali in povedali, kaj je narobe, takrat lahko dobimo tudi informacijo o stroških popravila. Na podlagi tega se odločimo, ali je smiselno telefon popraviti ali ne.

Prej ali slej bo prišlo do tega, da telefona ne bo več smiselno popravljati. A ni nujno, da bo to že v prvih dveh letih po nakupu.