Vrhunska oprema za čiščenje notranjih in zunanjih prostorov

Če želimo kar se da učinkovito očistiti vso umazanijo in trdovratne madeže, s katerimi se pogosto srečujemo, se moramo poslužiti prave opreme. Gotovo nam je v interesu, da uporabimo čim manj različnih naprav – s seboj ne želimo tovoriti celotnega arzenala pripomočkov, če se lahko izognemo kupovanju novih naprav pa nam bo hvaležna tudi denarnica. Katere naprave torej izbrati za odlično zunanje in notranje čiščenje?

Zunanje površine bo najbolje očistil visokotlačni čistilec. Splošno priporočilo na tem področju je gotovo visokotlačni čistilec Karcher K5, ki ponuja vsestransko zmogljivost in presenetljivo uporabnost v prav vseh situacijah. Je idealna naprava za domače čiščenje, a prav tako uporaben v rokah profesionalnih čistilnih mojstrov. V vsakem primeru je visokotlačni čistilec Karcher K5 ena izmed možnosti, o katerih moramo premisliti. Še bolj zato, ker ponuja dobrodošlo razširljivost z različnimi nastavki, pištolami in drugimi dodatki. Visokotlačni čistilec Karcher K5 v svojem razredu ne pozna konkurence, lahko pa seveda dobimo še boljše naprave iz profesionalnega programa.

Za notranje čiščenje visokotlačni čistilec ne pride v poštev, se bo pa odlično obnesel industrijski sesalec. To je zmogljiva naprava, ki lahko opravi s praktično vsemi površinami, s katerimi se soočamo pri čiščenju stanovanjskih in drugih zaprtih prostorov. Industrijski sesalec je kot nalašč za čiščenje mehkih talnih oblog in oblazinjenega pohištva, omogoča namreč zmogljivo globinsko čiščenje, hkrati pa se z možnostjo uporabe različnih nastavkov dobro obnese tudi pri čiščenju trdih površin. Nekateri sesalci imajo tudi možnost mokrega čiščenja in brisanja, takšna naprava bo zares vsestransko uporabna. Industrijski sesalec ima za nameček še to prednost, da deluje zelo zanesljivo in ima dolgo življenjsko dobo, kar so vsekakor vsestranske prednosti pri vsakem načinu uporabe. 

Že komplet dveh ali treh naprav je torej dovolj, da se lahko opremimo v popolnosti za vsak izziv, ki nas čaka pri čiščenju zunanjih in notranjih prostorov.