Zanesljiva drsna vrata

Za drsna vrata je še posebej pomembno, da so povsem zanesljiva. To ni samoumevno, čeprav se nam morda zdi, da s pomočjo takšnega sistema odpravimo mnoga tveganja za kakšne težave. Že res, da se praktično vsak dan srečujemo z drsnimi vrati in se nam verjetno še nikoli ni zgodilo, da bi ostali pred nedelujočimi vrati, a z vidika upravitelja oziroma lastnika prostorov, kjer so takšna vrata v uporabi, je treba odpraviti tudi najmanjše tveganje.

Seveda je dobro, da uporabimo kakovostna vrata, ki bodo že v izhodišču ponudila brezhibno delovanje. Najbolj priljubljena so drsna steklena vrata, ki jih pogosto videvamo v raznih poslovnih prostorih in podobnih objektih. Drsna steklena vrata ponujajo posrečeno kombinacijo funkcionalnih prednosti in lepega izgleda, zato se tudi v praksi odlično obnesejo. Ker so poleg tega tudi dokaj poceni, je izbira včasih kar samoumevna. Seveda ni pametno preveč varčevati, lahko pa vseeno s premišljeno izbiro najdemo kakovostna drsna steklena vrata po relativno ugodni ceni. A to še ni dovolj, da bi se lahko na vrata povsem zanesli. Poskrbeti moramo za to, da so vrata dobro delujoča preko daljšega časovnega obdobja, ne le takoj po vgradnji. Za to poskrbijo storitve profesionalnih serviserjev.

Servis avtomatskih vrat

Pomembno je, da vrata redno vzdržujemo, za pregled pa poskrbijo profesionalni serviserji. Ti lahko potrdijo brezhibno delovanje vrat. Še bolj pomemben je servis avtomatskih vrat v primeru, da se pripeti kakšna težava ali okvara. V tem primeru sicer lahko vrata običajno upravljamo ročno, če se ni kaj zlomilo, a seveda bi radi čim prej povrnili vse funkcionalnosti takšnih vrat. Dobro se izkaže zanesljiv in odziven servis avtomatskih vrat. To pomeni, da je treba imeti strokovnjake že vnaprej pripravljene, običajno že ob izbiri in vgradnji vrat poskrbimo tudi za dolgoročno vzdrževanje in servis. Tako ne bo treba iskati serviserja ravno takrat, ko je treba izvesti kakšno hitro popravilo.