Zdravo življenje

Vsi stremimo k temu, da bi dolgo in zdravo živeli. V nadaljevanju preberite nasvete, s katerimi boste živeli bolj zdravo.

Zdrava prehrana

Pogoj za zdravo življenje je seveda zdrava prehrana. Z uživanjem le-te pa se lahko izognete številnim boleznim in prav tako za številne zmanjšate tveganje. Priporočljiva je uravnotežena prehrana, kar pomeni, da morate užiti veliko sadja in zelenjave ter polnozrnatih izdelkov, priporoča se tudi uživanje nemastnega mesa, rib in mlečnih proizvodov, poskušajte pa se čimbolj izogibati predelanim živilom in hitri hrani.

zdravo življenje

Aktivnost

Redno gibanje je eden ključnih dejavnikov za podaljšanje življenja. Gibanje je lahko tudi samo sprehod s psom, morda kolesarjenje, plavanje, tek, morda celo ples. Tako boste svoje telo pripravili na nove izzive in se izognili različnim boleznim, ob enem pa se bo izboljšala tudi kakovost vašega življenja.

Opustite slabe navade

Kajenje je izredno škodljiva navada in s prenehanjem boste telesu pomagali k zdravim navadam. Prav tako alkohol ni najbolj zdrava navada, s pretiravanjem pa lahko povečate nastanek določenih bolezni. Poskrbite zase in omejite uživanje alkohola.

opustite slabe navade

Kakovostno spanje

Kako zdravo življenje imate je odvisno tudi od tega, kako dobro spite in koliko časa. Med spanjem se telo obnavlja in pripravlja na nove izzive.

Zdravo življenje vam želim!