ZenBook za upravljanje bančnega računa

ZenBook lahko uporabljamo za različna vsakodnevna opravila. Ker lahko svoj bančni računa vsakdo ureja kar preko svojega domačega prenosnika, ima dandanes skorajda vsak Slovenec na domačem računalniku nameščen dostop do spletne banke. Tako lahko v vsakem delu dneva pogledamo naše stanje ter plačamo položnice.

ZenBook je tako plačevanje položnic zelo poenostavil. Poleg tega pa je poskrbel, da nam ni več potrebno čakati v vrsti na pošti ali na banki, če želimo poravnati račun. Potrebno je le imeti nameščeno aplikacijo do spletne banke in že lahko iz udobja svojega doma plačujemo vse kar je potrebno.

ZenBook mora nujno imeti nameščen program za varovaje celotnega sistema pred virusi. To nam omogoča varno uporabo spletnega bančnega sistema, saj nam program ščiti pred vdori na naš osebni račun. Vsaka dobra banka ima tudi sama nameščenih več varnostnih zidov, ki preprečujejo vdor neznancem na naš račun, vendar pa moramo za varnost poskrbeti tudi sami. Le tako bomo brezskrbno uporabljali svojo spletno banko kjerkoli bomo.

Refurbished računalniki za tretje življenjsko obdobje

Refurbished računalniki so odlični za starejše ljudi, ki ne potrebujejo najboljših računalnikov, ampak si želijo imeti le računalnik, ki bo primeren za spoznavanje spleta ter enostavnih aplikacij. Veliko izmed starejših ljudi nikoli ne uporablja računalnika. To pa je največkrat zaradi tega, ker nimajo prave priložnosti, da bi se preizkusili s to odlično napravo.

Refurbished računalniki, ki so velikokrat nameščeni v učilnicah za tretje življenjsko obdobje, tako starejšim občanom in občankam omogočajo spoznavanje funkcij računalnika in učenje upravljanja najbolj osnovnih aplikacij. Starejši se lahko tako naučijo na računalniku iti na splet ter raziskovati zanimive teme.

Refurbished računalniki bodo starejšim omogočili tudi pošiljanje elektronske pošte, kar jim bo olajšalo komunikacijo s sorodniki in znanci. Morali se bodo le registrirati na eni izmed domen in že bodo dostopali do svojega poštnega predala ter pošiljali prve e-maile.